Press

Svečano otvorenje jubilarnog 20. međunarodnog sajma ”Agro Zemlja” je u petak, 24. listopada 2014. god., u 12 sati u kompleksu Bizovačkih toplica. Ovogodišnji Sajam održava se od 24. do 26. listopada i otvoren je za posjetitelje od 9:00 do 18:00 tijekom trajanja Sajma. Dobrodošli!

—————————————————————————————————————

JUBILARNI 20. SAJAM “AGRO ZEMLJA” U ZNAKU PROMOVIRANJA DOMAĆIH PROIZVODA

Jubilarni 20. međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ekologije, lova, ribolova, seoskog turizma i obnovljivih izvora energije, koji se u kompleksu hotela Bizovačkih toplica, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ove godine, održava od 24. do 26. listopada, posebno će se istaknuti u izlagačkom programu velikog broja domaćih – malih proizvođača – OPG-ova i obrta, uz prigodne prodaje njihovih proizvoda. Posjetitelji će u okviru prodajne izložbe poljoprivredne mehanizacije, moći prisustvovati u nekoliko prezentacija strojeva na pokusnom polju sajma. Dolaskom na Agro Zemlju u Bizovac svi imaju mogućnost sudjelovati u edukativno-nagradnom programu povodom održavanja Trećeg festivala kukuruza sajma “Agro Zemlja” Osnovna odrednica 20. sajma Agro Zemlja sadržana je u nastojanju poticanja gospodarske aktivnosti, kroz usmjeravanje prema malom čovjeku, malom gospodarstveniku – obrtu, OPG-u te članovima braniteljskih zadruga. Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i u suradnji s HGK-ŽK Osijek, Ministarstvom branitelja i Osječko-baranjskom županijom, gradeći nove izlagačke programe posjetiteljima ovogodišnji sajam nastoji pružiti pogodnosti kupovine i informiranja, a izlagačima mogućnost prezentacije i plasmana vlastitih proizvodnji, onoga što je osnova ekonomskog oporavka – pokretanje domaćih proizvodnji i plasiranja domaćih proizvoda
HGK-ŽK OSIJEK I PREDSTAVLJANJE PONUDA PROIZVODA I USLUGA BRANITELJSKIH ZADRUGA
Aktivnošću HGK-ŽK Osijek koja je okupila svoje članice, te tako na sajmu Agro Zemlja, omogućila nastup raznovrsnih tvrtki – domaćih proizvođača. Uz posebno isticanje nastupa upravo domaćih proizvođača ove godine na sajmu će se prezentirati stotinjak članova obitelji iz dvadesetak braniteljskih zadruga, kojima je omogućen nastup, kako bi njjihov vrijedan rad i trud oplemenili potrebitim marketinškim aktivnostima prezentiranja u okviru sajma Agro Zemlja U tom kontekstu posjetitelji će na sajmu moći povoljno kupiti brojne proizvode prehrane od mesnih delicija, vina, rakija, kolača do široke ponude voća i proizvoda od voća, ali isto tako i raznovrsnu ponudu proizvodnji braniteljskih zadruga.
TREĆI FESTIVAL KUKURUZA SAJMA “AGRO ZEMLJA”
Posebni program sajma vezan uz ratarstvo pod nazivom »Festival kukuruza sajma Agro Zemlja, treću godinu zaredom posjetiteljima, će pružiti neovisan uvid u sjemenski materijal što ga nude sjemenarske tvrtke na hrvatskom tržištu. Poljoprivredni institut Osijek, Syngenta Agro, KWS i Dekalb svojim hibridima natječu se u tri FAO grupe za Šampiona Festivala kukuruza sajma Agro Zemlja. S namjerom promocije novih hibrida sve četiri tvrtke osigurale su nagrade, stoga svaki posjetitelj nakon obilaskai pokusnog polja može prognozirati urod odn. procjeniti prinos, za hibrid kukuruza koji predviđa da će ponijeti titulu pobjednika
PONUDA OPREME ZA NAVODNJAVANJE
Unatoč ovogodišnjoj kišnoj godini, pitanje navodnjavanja se nameće kao osnov profesionalne proizvodnje, tako će na sajmu Agro Zemlja biti prezentirani nekoliko sustava za navodnjavanje kako za velike površine, ali isto tako i za proizvođače koji kreću u profesionalniju proizvodnju povrća i voća na otvorenom ili u plastenicima. Treba istaknuti da će se na sajmu moći odmah dobiti kalkulacije vremena isplativosti ulaganja u sustave navodnjavanja.
TRADICIONALNI DOMAĆI I NOVI INOZEMNI IZLAGAČI S PONUDOM POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE
Uz nastup domaćih tvrtki, posebno ističući one koje izlažu na Agro Zemlji svih 20 godina i koje na sajmu uz prigodne popuste nude domaću poljomehanizaciju, ističe se subotnji program prezentacije rada strojeva u polju naročito zanimljiv svim poljoprivrednicima kako bi se upoznali s mogućnostima ponuđenih strojeva kroz praktičnu prezentaciju. Ulazak Hrvatske u EU sve više je poticaj nastupa i inozemnih proizvođača koji će prezentirati svoje poizvode i usluge po prvi puta u Hrvatskoj upravo na sajmu Agro Zemlja.
CVIJEĆE I LIKOVNA RADIONICA
Za posjetiteljice će svakako biti najzanimljivija velika ponuda cvijeća i sadnica što će se moći nabaviti na sajmu, od domaćih proizvođaća, a organiziran je i program za djecu osnovnih škola da sudjeluju u 15. likovnoj radionici, koja ove godine ima za temu upravo – kako djeca vide sajam u kojem će najbolji radovi biti nagrađeni te objavljeni u reviji Nova Zemlja.
POKLON POSJETITELJIMA
Sajam Agro Zemlja za svoje 20. održavanje priprema u suradnji s izlagačima određeni broj prigodnih poklona koji se mogu osvojiti nakon ispunjavanja kupona pri dolasku na ulaz u sajam. Cjelokupnim programima namijenjenim svim članovima kućanstva “Agro Zemlja” potvrđuje nastojanje da bude – SAJAM ZA CIJELU OBITELJ.